Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2023.10.26. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- A munkavállalók átlagéletkorának emelkedésével kapcsolatos munkavédelmi kihívások témájú tanulmányról

 

A jó munkakörülmények, a munkahelyi egészségvédelem és biztonság hozzájárulnak a munkavállalók egészségének védelméhez minden életkorban. Az életkor előrehaladásával az optimális munkahelyi megterhelésre és igénybevételre, a foglalkozási egészség és a munkavégző képesség megőrzésére nagyobb figyelmet kell fordítani. Az életkorral járó változások munkahelyi kezelésére, az idősödő és idősebb dolgozók fizikai és lelki egészségének megőrzésére, az egészségfejlesztésre, a balesetek és egészségkárosodások megelőzésére módszereket és megoldásokat mutat be a tanulmány.

A munkavállalók átlagéletkorának emelkedésével kapcsolatos munkavédelmi kihívások” témájú tanulmány ismerteti az életkori jellemzőket, a vonatkozó adatokat, szabályozási területeket, az életkorral kapcsolatos kockázatokat és azok csökkentésének módjait, az egészségvédelem és egészségfejlesztés, az idősebb munkavállalók továbbfoglalkoztatásának lehetőségeit és a helyes munkahelyi gyakorlatok nemzetközi példáit.
A tanulmány 2022-ben a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projektben készült.

Letölthető anyagok:


 

2023-10-26,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@gfm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@gfm.gov.hu