Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2023.11.02. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- A szállítás és raktározás biztonságáról

 

A szállítási és raktározási munkák során bekövetkező munkabalesetek okai sokfélék lehetnek. Szállítás esetében sérülések előfordulhatnak többek között a szállítójárművekre való helytelen rakodás, rakományrögzítés miatt, közúti baleseti eseményekkel összefüggésben. Az anyagok nem biztonságos tárolása ledőléshez, széthulláshoz vezethet, ami a személyek sérülésével járhat.

A kézi anyagmozgatásokból főleg a munkavállalókat érő terhelések adódnak, az anyagmozgató gépek, rendszerek használata pedig új veszélyforrásokat jelent.

A biztonságos munkavégzéshez a személyi feltételekre (alkalmasság, képesítés, engedély, kezelői jogosultságok) és a vonatkozó biztonsági előírások betartására van szükség (megfelelő árukezelés, gépkezelés, üzemeltetés, felülvizsgálatok, tároló rendszerek, eszközök felállítása és alkalmazása stb.).

Az alapvető ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Szállítás és raktározás biztonsága” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást. A tudásanyag elsajátítása ellenőrző kérdések alapján tesztelhető.

A szakmai anyag alkalmas a munkavédelmi alapismeretek online eszköztárának kialakítására, oktatásokhoz, képzésekhez.

A letölthető kapcsolódó anyagok:


 

2023-11-02,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@ngm.gov.hu