Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2017.06.21. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- „Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciájáról (2017.06.13.)

A munkavédelem legyen mindannyiunk mindennapi ügye – mondta dr. Simon Attila István a „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciáján június 13-án, Gödöllőn. A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár leszögezte: az emberi élet védelme közös felelősségünk, a biztonságos munkavégzést az ágazat minden szereplőjének szem előtt kell tartania. A bírságolástól nem várhatunk kézzelfogható eredményt, szemléletváltásra van szükség, ezt célozza a gödöllői kampánynyitó is. – tette hozzá. A most induló kampányban tájékoztató kiadványokkal és konferenciákkal hívják fel az ágazatban tevékenykedő munkaadók figyelmét a biztonságos munkavégzésre. Az NGM, a Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével zajló program célja a mezőgazdasági munkahelyi balesetek számának csökkentése az ágazati szereplők tudatának formálásával.

Az előadók képeire kattintva a konferencia szakmai előadásai letölthetők:

dr. Tőzsér János
 

Nesztinger Péter
 

Butora Károly
 

Nédó Ferenc
 

Szalkai Gábor
 

Zsadányi Mária
 

Sitkei József
 

Taba Zsolt
 

Szentirmay Zoltán
 

Fodor Zoltán

dr. Simon Attila István

 

A gödöllői programot dr. Tőzsér János rektor nyitotta meg.
A mezőgazdaság munkavédelmi helyzetéről és munkavédelmi feladatairól Nesztinger Péter, az NGM munkavédelmi főosztályvezetője, a mezőgazdaságban dolgozó közfoglalkoztatottak munkavédelmi helyzetéről Butora Károly, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztályának főosztályvezető-helyettese tartott előadást. A klímaváltozás hatásaiból a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén eredő kihívásokat Nédó Ferenc, az NGM Munkavédelmi Főosztályának munkafelügyeleti referense foglalta össze. A növényvédő-szerek biztonságos kezelésével és felhasználásával összefüggő ismereteit Szalkai Gábor, a Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője osztotta meg a résztvevőkkel.
A szűk, zárt terekben végzett munkák biztonságáról Zsadányi Mária, az NGM Munkavédelmi Főosztály munkafelügyeleti referense, a mezőgazdasági gépek kockázatelemzéséről és gyakorlati veszélyeiről Sitkei József, az Agrovéd Biztonságtechnikai Műszaki Fejlesztő és Minősítő Kft. ügyvezetője, a fakitermelés munkavédelmi helyzetéről Taba Zsolt, az Andreas Stihl Kft. műszaki képviselője tartott előadást.
Szentirmay Zoltán, az FM Agrárközgazdasági főosztályvezető a mezőgazdasági munka értékéről, kihívásairól és védelméről szólt. Fodor Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági igazgatója az érdekképviselet biztonságos munkavégzés iránti elkötelezettségéről, támogatásáról biztosította a tárca törekvését.

Javaslatokat, ötleteket, a helyes gyakorlatról szóló beszámolókat a munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu e-mail címre várnak.

Néhány kép a konferenciáról:Fotók: Balázs Gusztáv felvételei
 

2017-06-21,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.

E-mail:
munkavedelmi-foo@itm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@itm.gov.hu