Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2017.11.27. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” program konferenciájáról (2017.11.21.)

A Nemzetgazdasági Minisztérium az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű program keretében szervezte meg Partnerségi Konferenciáját a Békés Megyei Kormányhivatal Nagytermében, 2017. november 21-én.

A partnerségi program hozzájárul, a foglalkoztatási kultúra értékeinek megőrzéséhez és továbbfejlesztéséhez, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy partneri viszony jöjjön létre a munkavédelmi, a foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok és a vállalkozások között. A konferencia célja, hogy bemutassuk, milyen előnyökkel jár a programhoz való csatlakozás, továbbá lehetőséget kínáltunk partnereinknek arra, hogy bemutatkozzanak és elmondhassák, milyen lépéseket tesznek a biztonságos munkavégzés érdekében – közölte dr. H. Nagy Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának vezető helyettese.

A békéscsabai programot dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyitotta meg.
„A biztonság érték! A biztonság termék is, amelynek ára van. A vállalkozásoknak tudniuk kell, ha további értéket szeretnének teremteni, akkor erre áldozniuk szükséges” – emelte ki köszöntőjében. Magyarország számára első rangú prioritás, hogy működjön a gazdaság, álljanak rendelkezésre az erőforrások és növekedjen a foglalkoztatottság – tette hozzá.

Jogbiztonságról is beszélünk ma, hiszen két hatóság közös tevékenységét fogtuk össze: munkaügy és munkavédelem. Az látszik a mai magyar valóságban, hogy ezen a területen van még lemaradásunk. Becslések szerint évente több száz milliárd forint nemzetgazdasági kárt okoz, amikor a munkavállalók munkabaleset miatt kiesnek a foglalkoztatásból, a másik oldal a társadalombiztosítási része. Elgondolkodtató, hogy 2017 háromnegyed éves adatai szerint az ellenőrzéssel érintett cégek 70 százalékánál tapasztaltak munkaügyi szabálytalanságokat, köztük feketefoglalkoztatással érintett cégek is voltak – mondta el szakmai megnyitójában dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.

A beszédek után a 100. csatlakozó partner, a CLAAS HUNGÁRIA Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. nyilatkozatát dr. Simon Attila ünnepélyesen adta át a cég képviseletében jelen lévő Szoták-Nóvé Mária, HR vezetőnek és Stalmájer Péter, létesítménygazdálkodási vezetőnek.

A programhoz csatlakozott regisztrált partnerek termékeiken, kiadványaikon, rendezvényeiken, illetve szolgáltatásaik során használhatják az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért – Partner” feliratot.

Az ünnepélyes átadást követően Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának vezetője és dr. Bakos József, a Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának vezetője tartott előadást a konferencia résztvevőinek.

A rendezvény második részében három Partner – a Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-Gyártó Kft. képviseletében Kása István Zoltán, ügyvezető igazgató, a CLAAS HUNGÁRIA Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. képviseletében Szoták-Nóvé Mária, HR vezető, a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. képviseletében Gregor Dávid, SHE coordinator – mutatta be röviden a céget, és fejtette ki a munkavédelemmel kapcsolatos elkötelezettségét.

A kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés továbbra is nyitva áll a munkáltatók előtt.

Az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű programhoz való csatlakozás feltételeiről ide kattinva részletes tájékoztatás található.

A konferencia alábbi szakmai előadásai letölthetők:

2017-11-27,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.

E-mail:
munkavedelmi-foo@itm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@itm.gov.hu