Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2018.01.31. - „Biztonságos munkavégzés a terepen”
- munkavédelmi roadshow az agráriumban.

2017. év júniusában a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt indított, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mezőgazdaságra, mint munkavédelmi szempontból veszélyes ágazatra, és növelje az agrárszektorban tevékenykedő munkáltatók, munkavállalók, és szakemberek ismereteit.

A kampány csatlakozott partnereként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az elmúlt év őszén „Biztonságos munkavégzés a terepen” címmel munkavédelmi témájú tájékoztató rendezvénysorozatot tartott 8 vidéki helyszínen, egy munkavédelmi szakember, az E.ON energiaszolgáltató és a járási hivatalok közreműködésével.

Az agráriumban tevékenykedő helyi vállalkozók, őstermelők, munkavédelmi szakemberek részvételével lezajlott fórumok fő témája a munkavédelmi oktatás volt. A Kamara a résztvevők számára rendelkezésre bocsátott egy – az ágazatra kidolgozott – munkavédelmi oktatási tematika mintát.

Az energiaszolgáltató szakembere az előadásában arról beszélt, hogyan kerülhetők el a munkabalesetek az elektromos hálózatok közelében végzett munkák során.

A területileg illetékes járási hivatalok munkavédelmi hatóságai képviseletében érkezett szakemberek előadásaikban az agrárágazatra jellemző, országos és megyei ellenőrzési tapasztalatok, és a munkabaleseti helyzet bemutatásán túl a munkáltatók munkavédelmi kötelezettségeikről tájékoztatták a résztvevőket, végül személyes tanácsadás keretében az érdeklődők rendelkezésére álltak a munkahelyi egészséget és biztonságot érintő kérdésekben.
A rendezvényeket nagy érdeklődés kísérte. A résztvevők hasznosnak tartották a kapott információkat, jelezték igényüket hasonló fórumokra, ahol lehetőségük lenne a mindennapi gyakorlatban felmerülő munkavédelmi problémáik szakemberekkel történő megbeszélésére. A munkavédelmi hatóság felhívta a figyelmet „Nyílt nap”-okra, amelyeket rendszeresen, évente több alkalommal rendeznek meg minden megyében.

Az NGM Munkavédelmi Főosztálya tájékoztató kiadványokkal járult hozzá a roadshow-hoz, amelyeket a helyszíneken vehettek át a résztvevők.

A tájékoztató kiadványok és a kampányról szóló további hírek, információk megtekinthetők, ill. letölthetők a honlapunkról az Általános információk menüpont alatt a Mezőgazdasági kampány 2017-2018 címre kattintva.
 

2018-01-31,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.

E-mail:
munkavedelmi-foo@itm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@itm.gov.hu