Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2021.05.05. - Az ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- megemlékezések  2021. április 28-án, a Munkavédelmi Világnapon.

A hagyományokhoz híven a munkavédelmi szakma 2021-ben is méltón megemlékezett a munkabalesetben megsérült és elhunyt munkavállalókról. Országszerte több megyében tartottak rendezvényeket.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) Nemzeti Fókuszpontja – amelyet az ITM Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkársága működtet– szervezésében a Munkavédelmi Világnapon 2021. április 28-án 150 fő részvételével online konferenciát rendezett, amelynek címe „Egészséges munkahelyek – Legyen könnyebb a teher!” volt.

Ünnepélyes gyertyagyújtás keretében tripartit megemlékezést tartottak: az Országos Munkavédelmi Bizottság kormányzati oldala részéről Nesztinger Péter ITM Munkavédelmi Főosztályának vezetője, a munkavállalói oldal részéről Borhidi Gábor, a munkaadói oldal részéről Mandrik István ügyvivők emlékeztek a megsérült munkavállalókra és beszéltek a jelen és a jövő feladatairól.

A konferencia szakmai részében az EU-OSHA 2020-2022. évekre szóló „Egészséges munkahelyek – Legyen könnyebb a teher!” című kampányához – amelynek célja hozzájárulni a mozgásszervi megbetegedések megelőzéséhez, kezeléséhez – kapcsolódva hangzottak el előadások. A programot itt olvashatják. Az előadók rávilágítottak arra, hogy lehet és kell is tenni a korai beavatkozás, a gyermekek egészséges fejlődése érdekében, de vannak elérhető módszerek és technikák a pl. rendvédelmi ágazatban vagy a munkahelyek ergonómiai fejlesztése és a megfelelő mozgásterápiák alkalmazása terén is.

A konferencia szünetében – a témakörhöz kapcsolódóan– rövid, irodai munkahelyen is alkalmazható átmozgató tornára került sor.

Az előadásokat az előadó nevére kattintva megtekinthetik.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a „Munkában megrokkantak és elhunytak” emléknapja alkalmából online rendezvényt szervezett, amelyen a megemlékezések mellett szakmai kérdések megbeszélésére is sor került.

A munkavédelmi hatóság több megyében koszorúzásokon, megemlékezéseken, online szakmai programokon vett részt vagy szervezett.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkavédelmi és Munkaügyi Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya Szekszárdon emléktábla koszorúzást tartott majd online szakmai programot szervezett.

Baranya megyében, Pécsett a Kormányhivatal épületénél a Munkástanácsok Országos Szövetsége Szövetségi Tanácsa és a Baranya Megyei Munkástanács szervezetek valamint a munkavédelmi hatóság – a pandémia előírásait betartva szűk körben – Munkabalesetek Áldozatainak XIX.Pécs-Baranyai Emléknapi koszorúzását tartották.


2021-05-05,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@gfm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@gfm.gov.hu