Gazdaságfejlesztési Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2022.09.21. - A TIM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- A Biztonság Hete tematikus programhétről.

Szeptember 19-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tartott megnyitóval vette kezdetét az idei Biztonság Hete programsorozat.

A programhét évente kerül megrendezésre, kapcsolódva a szeptember 20-i biztosítási világnaphoz, valamint a 21-i nemzetközi EDWARD Day-hez (European Day Without A Road Death – Európai Nap Közúti Áldozat Nélkül).

A Biztonság Hete rendezvénysorozatot az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a fővárosban és minden megyében megszervezi a 9-14 éves korosztály tagjai számára. Így évente több tízezer kisdiák találkozhat a széleskörű együttműködés szereplőivel.

A programhoz kapcsolódott több mint húsz együttműködő szervezettel együtt – a TIM Munkavédelmi Irányítási Főosztálya, a területi munkavédelmi hatóságok bevonásával – a tevékenységük bemutatásával kívánják erősíteni a gyermekek biztonságtudatosságát, ami az egyik legjobb eszköz a munkabalesetek számának csökkentésére is.

A budapesti nyitórendezvényen a TIM Munkavédelmi Irányítási Főosztálya vett részt, a GINOP 5.3.7. projekt munkatársainak közreműködésével. Frissen nyomtatott – elsősorban a diákok számára készített – munkavédelmi tárgyú projekt- kiadványokkal és az előző évekből már ismert, a gyermekek által kedvelt, interaktív játékokkal várták az érdeklődőket.

Az egész héten zajló megyei rendezvényeken a területi munkavédelmi hatóságok munkatársai állnak a látogatók rendelkezésre a munkavédelemmel kapcsolatos kérdéseik megválaszolására, és a gyermekeknek szóló kiadványokkal, játékokkal.

A záró rendezvényt Zsámbékon tarják, ahol a Pest Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Ellenőrzési Osztálya fogja képviselni a munkavédelmi szakterületet.

A programhét leírása a MABISZ honlapján megtalálható: https://mabisz.hu/biztonsaghete/

A korábbi eseményekről készült videók és az idei beharangozó film elérhetőek itt: https://www.youtube.com/c/Biztons%C3%A1gHete/featured

A Biztonság Hete YouTube csatornáján elérhető a „Legyen oké a munka!” munkavédelmi kampányfilm is.

Képek a hétfői nyitórendezvényről:


 

2022-09-21,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.09.30.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.