Gazdaságfejlesztési Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2022.11.21. - A TIM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának gyászjelentése

Megrendülten, mély fájdalommal tudatjuk, hogy Haubert Gábor a munkavédelmi szakma kiválósága, életének 85. esztendejében 2022. október 28-án elhunyt.

Szakmai pályáját 1958-ban a Vegyiműveket Tervező Vállalatnál (VEGYITERV) kezdte, majd az Élelmiszeripari Tervező Intézetnél (ELITI) folytatta. Munkavédelemmel 1961-ben a Lakk és Festékipari Vállalatnál kezdett foglalkozni, majd az Oxigén és Dissous Gázgyár Vállalathoz került. A későbbiekben a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeténél (VDSZ) munkavédelmi felügyelőként tevékenykedett, ahol a gáz- és olajipar, valamint a petrolkémiai ipar felügyelete tartozott hozzá. Itt tanulta meg tisztelni a veszélyeket és megismerni a biztonságtechnika mélyebb összefüggéseit. Majd 1973-tól mintegy tíz éven át szolgálta a munkavédelem ügyét a Szakszervezetek Országos Tanácsánál (SZOT) mint munkavédelmi felügyelő, ahol már több ágazat felügyelete, valamint a műszaki szabályozásban - jogszabályok, hazai és KGST szabványosítás - és az atomerőmű indító kormánybizottságában a munkavédelem szakmai képviselete volt a feladata. A váltás éve 1984., amikortól kezdve az Országos Munkavédelmi Tudományos Kutató Intézetnél (OMTKI), későbbi nevén Munkavédelmi Kutatási Közalapítványnál dolgozott. Kutatás-fejlesztés témái az OMMF megbízások - pl. EU jogharmonizációs témák -, valamint az OMMF pályázatok, elsősorban a kockázatértékelés és -kezelés témájában. A PHARE pályázat keretében egyik irányítóként részt vett a munkahelyi balesetbiztosítás kockázatarányos modelljének kialakítási munkáiban. Szakmai szolgáltatás keretében több tucat nagyvállalat, ill. üzem kockázatértékelésében vett részt, számos szakmai cikk, könyv szerzője. Az Országos Munkavédelmi Bizottság munkájában évtizedeken keresztül, 2008-ig vett részt a munkavállalói oldal tagjaként.

Távozásával pótolhatatlan veszteség érte a munkavédelmi szakmát. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Búcsúztatójára 2022. november 25-én 11 órakor kerül sor a Pünkösdfürdői mólón.
 

2022-11-21,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Technológiai és Ipari Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.03.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.