Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2022.11.24. - A Munkavédelmi Irányítási Főosztály tájékoztatása
- Munkabaleseti kisokos vállalkozóknak témájú ismeretekről.


 

A munkakörnyezet károsító hatása  különféle formákban jelenhet meg a szervezett munkavégzés során. A hiányosságok, szabálytalanságok, veszélyes körülmények és a szabálytalan cselekvések baleset bekövetkezéséhez vezethetnek.

A statisztikai adatok alapján 2022. év I. félévében a munkabalesetek száma megközelítette a 10 ezret, melyből 38 halálos kimenetelű munkabaleset volt. (Forrás: Munkavédelmi Irányítási Főosztály Tájékoztató a munkabalesetek alakulásáról a feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján 2022. I. félév).  

A munkabalesetek megelőzése és a hatékony munkavédelem humánus szempontok miatt elsődleges feladat, mely egyben munkáltatói, munkavállalói és össztársadalmi közös érdek is.

A munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések bejelentésével, kivizsgálásával és nyilvántartásával kapcsolatos kötelezettségeket a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) VI. fejezete, valamint az Mvt. egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII.26.) MüM rendelet előírásai tartalmazzák.

A vonatkozó ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készített „Munkabaleseti kisokos vállalkozóknak” témájú kiadványban adunk tájékoztatást.

Munkabaleseti kisokos vállalkozóknak
 

2022-11-24,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@gfm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@gfm.gov.hu