Gazdaságfejlesztési Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2022.12.21. - A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt tájékoztatása
- „Feketén-fehéren” munkajogi interaktív kisfilmről.

A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt által interaktív munkajogi filmsorozatban fejleszthetik tudásukat a nézők és ismerhetik meg a foglalkoztatási szabályokat. Az alapismereteket közvetítő filmek a munkaügyi tájékozottság és tudatosság fejlesztése érdekében készültek és a Facebook „Legyen oké a munka” oldalon jelentek meg.

A sorozat szórakoztató filmjei mellett a „Feketén-fehéren” című realista kisfilm a bejelentett foglalkoztatás és a feketefoglalkoztatás hatásait, annak különbségeit mutatja be egy család életében.  

A be nem jelentett munkával, azaz a feketemunkával érintett munkavállalókat munkájuk során illetve különböző életszakaszaikban, élethelyzeteikben olyan negatív hátrányok érhetik, amelyek nemcsak rövid távon a hétköznapi életükre, hanem hosszú távon további sorsukra is kihat.  

Az egészséges és biztonságos munkakörülmények hiánya, foglalkoztatáshoz kapcsolódó jogok elvesztése, bérkifizetés bizonytalansága, alacsony munkahelyi biztonság, nyugdíjra való kihatás, kiszámíthatatlanság, mind olyan hátrányok, amelyekkel a munkavállaló a be nem jelentett munkavégzés esetén szembesülhet.  

Az egyedi megoldással készített filmben a néző irányíthatja a történet menetét és összehasonlíthatja a jogszerű és jogszerűtlen foglalkoztatás hatásai közötti különbségeket és értékelheti azokat.  

A film az alábbi linken érhető el:
https://kampany.munka.hu/kampany/feketenfeheren/

A sorozat első filmje „A legpengébb jelölt” az alábbi linken érhető el:
https://kampany.munka.hu/kampany/legpengebbjelolt/
 
A sorozat második filmje a „Jogtudatos kismamák” az alábbi linken érhető el:
https://kampany.munka.hu/kampany/jogtudatoskismamak/

A projektről bővebben tájékozódhat a  https://mvff.munka.hu/ honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 aloldalon https://mvff.munka.hu/index.php?akt_menu=565, valamint a Kampány menüpontban a https://kampany.munka.hu/kampany/ elérhetőségen.
 

2022-12-21,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Technológiai és Ipari Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.03.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.