Gazdaságfejlesztési Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

Továbbképző

 25loggo50shvissza

 

 


Munkavédelmi képzés, továbbképzés

 

Magyarországon a munkavédelmi szakemberképzés szakszervezeti kezdeményezésre 1959-ben indult meg Felsőfokú Munkásvédelmi Tanfolyam elnevezéssel, amely 1976-ban SZOT Munkavédelmi Továbbképző Intézetté, majd 1984-ben Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Intézetté (OMKTI) alakult át, illetve 1997-től Kft. gazdálkodási formában működik .
A kezdeti időszakban kétszintű volt a képzés: szakmérnöki vagy szak-technikusi oklevelet szerezhettek a hallgatók. Az 1976-ban a megszüntetésre került szak-technikusi tagozat helyére a munkavédelmi üzemmérnök képzés lépett. Emellett az oktatás kiegészült a középfokú képzéssel is, amelynek keretében munkavédelmi technikusokat képez, illetve bocsát ki az intézmény.

1985-ben újabb tagozatokon indult meg az oktatás az intézményben, és a nem műszaki jellegű egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel jelentkezett hallgatók is felsőfokú munkavédelmi szakképzettséget bizonyító oklevelet, illetve bizonyítványt szerezhettek.

 

Forrás: az Országos Képző és Továbbképző Kft. honlapja

 

 


Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.