Gazdaságfejlesztési Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2022.04.28. - EU-OSHA konferencia
- „Fejlesztési irányok és irányított fejlesztések - új perspektívák a munkavédelem területén”.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztály EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontja szervezésében 2022. április 28-án hibrid konferenciát tartottunk

„Fejlesztési irányok és irányított fejlesztések – új perspektívák a munkavédelem területén” címmel a Courtyard by Marriott Budapest City Centerben 30 jelenléti és 100 online résztvevővel.

A rendezvényt dr. Zöld-Nagy Viktória az ITM munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Kiemelte, hogy egyre többen dolgoznak Magyarországon, ezért még hangsúlyosabb kérdés, hogy az elvégzett munkának nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is fontos a fejlődés szempontjából.

Minőségi munka, európai színvonalú teljesítmény azonban csak egészséges munkavállalótól várható el, aki korszerű, biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények között dolgozik. A biztonságos és egészséget nem veszélyeztető foglalkoztatás egyaránt szolgálja a munkavállaló, a munkáltató és a nemzetgazdaság érdekeit.

A rendezvény programja

A Munkavédelmi Világnap alkalmából gyertyagyújtással emlékeztünk a munkabalesetben elhunyt és  megrokkant munkavállalókra. Az emlékezés gyertyájánál az Országos Munkavédelmi Bizottság tripartit módon képviseltette magát, közös főhajtással emlékezett Nesztinger Péter a kormányzati, Borhidi Gábor a munkavállalói, Mandrik István a munkaadói oldal ügyvivője.

A konferencia helyet adott az Innovációs és Technológiai Minisztérium az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” programja keretében meghirdetett „Biztonságos munkahely 2022.” pályázat eredményhirdetésének.

A pályázat témája: „Proaktív intézkedések a munkavállalók fizikai igénybevételének csökkentésére” volt. A 2022.évi díjazottaknak: 

a Henkel Magyarország Operations Kft. és a Rosenberger Magyarország Kft. képviselőinek helyettes államtitkár asszony adta át a díjakat és okleveleket.

A továbbiakban a konferencián az alábbi előadások hangzottak el. Az előadó nevére kattintva megnézheti az előadások tartalmát:

  • A munkavédelem további fejlesztésének lehetőségei és irányai - Nesztinger Péter, főosztályvezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Munkavédelmi Irányítási Főosztály
  • Mit tudunk Európa munkahelyeinek munkavédelméről? Az ESENER-19 felmérés eredményei Balogh Katalin, EU-OSHA Nemzeti Fókuszpont vezető
  • Vision Zero elképzelés a munkavédelemben - Páll Tibor, munkavédelmi szakmérnök, mérnök-közgazdász
  • Aktualitások a rákkeltő, mutagén és reprotoxikus anyagok munkavédelmi szabályozása terén - Nédó Ferenc, munkavédelmi referens, Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztály
  • Munkavédelmi intézkedések a Rosenberger Magyarország Kft.-nél - Kovács Tamás, munkavédelmi vezető, Rosenberger Magyarország Kft.
  • Előremutató fejlesztések - Gregor Dávid SHE vezető / Mosoni Eszter SHE koordinátor, Henkel Magyarország Operations Kft.
Képek a konferenciáról:
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
2022-05-13,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.09.30.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.